Mette Skjærbæk

Mette Skjærbæk

 

Mette Skjærbæk - Stifter af KARMAMEJU 


M I N  H I S T O R I E  
 
Som 16 årig vandt jeg Supermodel of the World 1990 i Danmark – det katapulterede mig ud på en tiårig rejse i mode- og skønhedsbranchen. Jeg havde fast bopæl i Milano, Paris, London, Tokyo og blev hængende i New York de sidste 6 år. Min lille ”skotøjsæske” af en lejlighed i New York blev omdrejningspunktet for, det som jeg arbejder med i dag. Jeg eksperimenterede med alt inden for sundhed og det kreative. Aromaterapien kom ind i mit liv, jeg blandede parfumer og lavede duftlys i køkkenet. Jeg  tog billeder, lavede te-blandinger, lavede mad i lange baner og var i forløbet ”Bachelor of Science in Natural Health”. Yoga blev en del af min mentale motion og jeg sugede alt viden til mig, som jeg kunne få fat i. 

Kost, ernæring og velvære kom ind i mit liv af disse veje, men også gennem et kæmpe ønske om at leve mit liv så godt som muligt, i den korte tid vi har som mennesker. Jeg har sagt farvel til lidt for mange af mine allernærmeste, og jeg har et brændende behov for at mærke at jeg lever NU. Kroppen skal helst være stærk så længe den kan, heraf kropsrespekten. Men det skal også være SJOVT – så for mig handler det om balance, ca. 80% hvor det gør kroppen godt og ca. 20% som er fis og ballade uden nogensinde at have dårlig samvittighed. 

I dag er jeg kreativ chef for KARMAMEJU og står for al udvikling af vores hudpleje og visuelle identitet, men jeg arbejder tæt med hele teamet, om at gøre KARMAMEJU til et helt unikt koncept, på tværs af hele organisationen. Hudpleje udefra og indefra er KARMAMEJU’s fokus i den 360 graders betragtning, som vi kalder NO BEAUTY WITHOUT TRUTH. Der findes ikke mirakelcremer, men vi kan styrke og nære huden, samt gøre den aktiv og sund udefra, og så kan vi gøre en masse indefra, og det har vi rigtig meget fokus på. Udgangspunktet er altid kropsrespekt.M I N  S U N D E  H V E R D A G 

Jeg har en hverdag, der primært handler om mine børn og mit firma. Der er mindre tid til mig og til veninder, men det er ok - det er en periode af ens liv, og jeg vil ikke stå tilbage og tænke; av av av, jeg nåede ikke mine børn. Jeg går glad i seng om aftenen, og det er mit vigtigste pejlemærke. Jeg prioriterer benhårdt, og har meget sjældent planer både fredag og lørdag aften. Jeg tror på, at weekend handler om restituering, og at mange færre ville have problemer med stress, hvis de prioriterede weekenden til at finde ro og egenomsorg. Vi har skruet tempoet op i et niveau, hvor det ikke giver mening, og jeg oplever ofte, at det ikke er folks job men deres fritid, der presser dem. 

Vi lever sundt, og med sundt mener jeg god balance i hverdagen; nærende kost / vi drikker masser af vand / får nok søvn / fokus på vejrtrækning / pauser fra skærm (digital detox) / & motion, så familien mangler ikke energi eller velvære i hverdagen. Jeg har en aftale med mig selv om at dyrke motion 2 gange om ugen, og når jeg det ikke, så går det nok. Vi spiser meget sundt, 2 x vegetaraftener om ugen, 1 x fisk om ugen og masser af grønt på tallerkenerne. Vores vigtigste familie ”sundhed” kommer fra nogle store flasker crazy smoothie, som vi laver hver morgen. De indeholder alt andet end den traditionelle smoothie -  det er den bedste rutine, vi har, se evt. Hashtag #metzfood på Instagram, her er der masser af billeder af, hvad der kommer i. 

Kosttilskud tager vi dagligt, med fokus på at de skal give os det, vi ikke allerede får fra kosten. Kosttilskud giver mig mest af alt god samvittighed ift. at vide, at jeg gør noget godt for krop og hud. Men også at det kan virke forebyggende at booste med kosttilskud. Jeg anbefaler ALLE danskere, som jeg taler med, at de får deres D-vitamin tjekket. Niveauet ligger for lavt hos mange danskere, og det er noget rigtig hø for både krop og sind, hvis man er i underskud på D-vitamin.


M I N E   Y N D L I N G S   V I T A V I V A  P R O D U K T E R   

KRILL OLIE 

Det er ikke altid vi spiser nok fed fisk, og derfor er omega-3 fra Krill et must til os alle dagligt: for led, hud, hår og generel smørelse af kroppen. Vi får meget omega-6 i vores kost derhjemme (planteolier) men balancen mellem 3 og 6 er yderst vigtig.

TURMERIC

Vestens kost er meget inflammatorisk pga. kød, hvede, sukker, forurening, stress osv. Af den grund har vi længe taget et dagligt tilskud af anti-inflammatorisk gurkemeje. Vi får chili og ingefær i smoothien om morgenen (som har lignende egenskaber), men booster altid med gurkemeje om aftenen. Det holder syre/base niveauet i balance, hvilket er ekstremt vigtigt for at modvirke vestens livsstilsygdomme som f.eks. kræft, der trives i en ”syret” krop.

PROBIOTIC 30 Billion 

Et sundt tarmsystem er kilden til al sundhed. Vores 7 meter lange fordøjelsessystem er så afhængig af, at alt fungerer optimalt. Et stærkt immunforsvar men også ren og frisk hud er gaven, man får ved at passe ekstra godt på netop tarmsystemet. Et tilskud af Probiotika (mælkesyrebakterier) sørger for at tarmsystemet fungerer optimalt og er i balance.  Jeg vil især anbefale Probiotika til personer, som har fået meget penicillin eller anden antibiotika, hvor genoprettelse af en sund tarmflora er yderst vigtigt. 

3-in-1 BEAUTY BOOSTER 

Jeg er stor fortaler for hudpleje indefra, og dette produkt gør det nemt. Et dagligt tilskud af kollagen, silica, biotin m.m. er super næring for hud/hår/negle. Jeg har aldrig haft stærke negle, og jeg tror 10 år i modebranchen har gjort dem slidte og skrøbelige. Det har virkelig gjort en forskel, at jeg fandt dette produkt og tager det fast, og nu er mine negle langt mindre skrøbelige.

TURN GREY AWAY 

Åhh ja! Den forfængelighed. Enzymet Catalase er kendt for at fremme den naturlige hårfarve, og enzymer er godt for kroppen, især i kombination med urter, vitaminer og mineraler – så de er også blevet en fast del af skønhedsrutinerne.

WRINKLES AWAY 

Mere forfængelighed!! Jeg synes ikke det er såååå nemt at se de frække rynker komme med tiden, og jeg tror, at jeg er ekstra ramt, fordi jeg har været vant til at leve af mit udseende. Så ja tak til hyaluronsyre indefra, som er en af ingredienserne i Wrinkles Away. I kombination med proteinet kollagen er det den mest optimale indre hudpleje. Hyaluronsyre indgår også i KARMAMEJU’s ansigtsserier, da det er en af de mest veldokumenterede og virksomme ingredienser vi kan påføre huden. For mig giver det rigtig god mening at booste huden indefra samtidig med, at man plejer huden med de rigtige produkter udefra.

5 Item(s)

per page
Set Descending Direction

 1. 3 IN 1 BEAUTY BOOSTER

  3 IN 1 BEAUTY BOOSTER

  VVC173-60, 60 Tablets

  The VITAVIVACIOUS 3 in 1 Beauty Booster is a hair, skin and nails formula scientifically designed to promote beauty from the inside out. With a combination of essential nutrients such as Vitamin B, C and E along with Biotin, Silica, Collagen, powerful antioxidants and many more; this formula helps support the growth and vibrancy of the hair, glowing skin and strong nails.


  Learn More
  €45.58

 2. Probiotic 30 Billion - VEGAN

  Probiotic 30 Billion - VEGAN

  VL19856, 60 Veg. Capsules

  Probiotic 30 Billion - with 30 billion organisms contain a high dosage of natural and beneficial bacteria found in our digestive tract. Probiotics, also known as lactic acid bacteria, restores the natural intestinal flora. Contains no wheat, gluten or dairy products. This product is VEGAN and suitable for vegetarians and vegans.


  Learn More
  €64.66

 3. Turmeric 750 mg

  Turmeric 750 mg

  VL19491, 60 Veg. Capsules

  The curcuminoids from turmeric are powerful antioxidants that act in specific ways to nourish and defend the gastrointestinal system, the liver and more. Turmeric 750mg is a high concentration of powerful standardized antioxidant curcuminoids along with 5mg of BioPerine® which dramatically enhances the absorption of Turmeric in the body and thus maximizes the benefits in the system.

   


  Learn More
  €43.46

 4. TURN GRAY AWAY

  TURN GRAY AWAY

  VVC21078-60, 60 Capsules
  Turn Gray Away is the first product of its type to offer Catalase along with traditional herbs, vitamins and minerals thought to be beneficial in promoting natural hair color and health. As an added benefit, Turn Gray Away contains a high level of Saw Palmetto Extract, which can help restrict the production of certain enzymes responsible for the conversion of Testosterone to DHT (dihydrotestosterone). DHT is associated with hair loss in both men and women.
  Learn More
  €37.10

 5. WRINKLES AWAY

  WRINKLES AWAY

  VVC21020-60, 60 Capsules

  Wrinkles Away provides a high potency combination of nutrients, which are thought to help promote healthier and younger looking skin.


  Learn More
  €46.64

5 Item(s)

per page
Set Descending Direction

Please wait...

Continue shopping or View cart & checkout
Continue shopping or View cart & checkout